Karaman'da dönerciler mercek altında

Sağlık (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.12.2025 - 14:50, Güncelleme: 09.12.2025 - 14:50 119 kez okundu.
 

Karaman'da dönerciler mercek altında

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, halk sağlığını korumak amacıyla yüksek risk grubundaki döner işletmelerinde kapsamlı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde özellikle yüksek risk grubunda yer alan tavuk döner işletmelerine yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. Gıda güvenliğini tesis etmek ve vatandaşların sağlıklı ürüne ulaşmasını sağlamak amacıyla yürütülen bu çalışmalar, işletmelerin tüm süreçlerini mercek altına alıyor. Hijyen, Pişirme Isısı ve Çapraz Bulaşma Riskine Yakın İnceleme Kontroller sırasında ekipler, işletmelerdeki hijyen koşulları, etlerin muhafaza yöntemleri, pişirme sıcaklıkları ve çapraz bulaşma riskleri gibi kritik noktaları detaylı şekilde inceledi. Bunun yanı sıra tavuk döner, soslar, ekmek ve salata gibi ürünlerden resmî numuneler alınarak laboratuvara gönderildi. “Analiz sonuçlarına göre mevzuata aykırılık tespit edilmesi halinde işletmelere 5996 sayılı Kanun kapsamında gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır.” Alınan numuneler, gıda güvenilirliği açısından titizlikle analiz edilmek üzere ilgili laboratuvarlara ulaştırıldı. Analiz sonuçlarına göre uygun olmayan ürün ya da uygulama tespit edilmesi halinde işletmelere gerekli yaptırımlar gecikmeksizin uygulanacak. İl Müdürü Hatice Bulut: “Denetimler Aralıksız Devam Ediyor” Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, halk sağlığının korunmasının temel öncelikleri olduğunu vurgulayarak, döner işletmelerine yönelik denetimlerin kesintisiz sürdürüleceğini belirtti. “Vatandaşlarımızın güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak için döner işletmelerinde yürüttüğümüz kontroller büyük bir titizlikle devam etmektedir.” Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliğinin sağlanması adına yürütülen tüm denetimlerde kararlılık göstererek kentte güvenli tüketim bilincinin güçlenmesine katkı sunmayı hedefliyor.
Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, halk sağlığını korumak amacıyla yüksek risk grubundaki döner işletmelerinde kapsamlı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde özellikle yüksek risk grubunda yer alan tavuk döner işletmelerine yönelik denetimlerini sıkılaştırdı.

Gıda güvenliğini tesis etmek ve vatandaşların sağlıklı ürüne ulaşmasını sağlamak amacıyla yürütülen bu çalışmalar, işletmelerin tüm süreçlerini mercek altına alıyor.

Karaman'da dönerciler mercek altında

Hijyen, Pişirme Isısı ve Çapraz Bulaşma Riskine Yakın İnceleme

Kontroller sırasında ekipler, işletmelerdeki hijyen koşulları, etlerin muhafaza yöntemleri, pişirme sıcaklıkları ve çapraz bulaşma riskleri gibi kritik noktaları detaylı şekilde inceledi. Bunun yanı sıra tavuk döner, soslar, ekmek ve salata gibi ürünlerden resmî numuneler alınarak laboratuvara gönderildi.

“Analiz sonuçlarına göre mevzuata aykırılık tespit edilmesi halinde işletmelere 5996 sayılı Kanun kapsamında gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır.”

Alınan numuneler, gıda güvenilirliği açısından titizlikle analiz edilmek üzere ilgili laboratuvarlara ulaştırıldı. Analiz sonuçlarına göre uygun olmayan ürün ya da uygulama tespit edilmesi halinde işletmelere gerekli yaptırımlar gecikmeksizin uygulanacak.

İl Müdürü Hatice Bulut: “Denetimler Aralıksız Devam Ediyor”

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, halk sağlığının korunmasının temel öncelikleri olduğunu vurgulayarak, döner işletmelerine yönelik denetimlerin kesintisiz sürdürüleceğini belirtti.

“Vatandaşlarımızın güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak için döner işletmelerinde yürüttüğümüz kontroller büyük bir titizlikle devam etmektedir.”

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliğinin sağlanması adına yürütülen tüm denetimlerde kararlılık göstererek kentte güvenli tüketim bilincinin güçlenmesine katkı sunmayı hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve embhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.