Karaman'da arıcılık sektörü gelişiyor
Karaman'da arıcılık sektörü gelişiyor
Karaman’da arı üretiminde yeni bir dönem başlıyor ana arı kursu ile kalite artırılacak
Karaman’da arı üretiminde yeni bir dönem başlıyor ana arı kursu ile kalite artırılacak
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve Karaman Arıcılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen Ana Arı Kursu, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda başladı. Kursun amacı, Karaman'daki arıcıların kendi ana arılarını üreterek hem maliyetleri düşürmeleri hem de arıcılık faaliyetlerinin kalitesini artırmaları.
"HEDEFİMİZ KENDİ ANA ARIMIZI ÜRETMEK"
Kursun açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, Karaman'da 55 bin kovanda 341 ton bal ve 26 ton balmumu üretimi yapıldığını belirtti. Dünya Arı Günü'nde başlayan bu kursla birlikte üreticilerin ihtiyaç duyduğu ana arıyı da ilde üreterek arıcılık sektörünü daha da geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
KARAMAN BALI DÜNYA BİRİNCİSİ SEÇİLMİŞTİ
Bulut, 2017 yılında Dünya Arıcılık Kongresi'nde Karaman balının dünya birincisi seçilerek kalitesinin tescillendiğini hatırlattı. Karaman'ın geniş çayır ve mera arazileri, ormanlık bölgeleri ve zengin florasıyla arıcılık için çok elverişli bir konumda olduğunu vurgulayan Bulut, kaliteli bal üretiminin yanı sıra ana arı üretimiyle de ilin adını duyuracaklarına inandığını ifade ederek kursun hayırlı olmasını diledi.
Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı Ana Arı Yetiştirici sertifikası verilecektir. Bu sertifika, kursiyerlerin ana arı üretimi konusunda yetkinliğini belgeleyecektir.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.