Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Karaman’da Tarihi Sempozyum Başladı

Kültür-Sanat (Web Sitesi) - Web Sitesi | 28.11.2024 - 22:56, Güncelleme: 28.11.2024 - 23:11 233 kez okundu.
 

Karaman’da Tarihi Sempozyum Başladı

“Beylikten Günümüze Karaman: I. Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Sempozyumu” Başladı.

Yaklaşık 180 akademisyen katılımı, 134 bildiri, 3 özel oturum, 30 akademik oturum, sektör temsilcileri, bürokratların, STK temsilcilerinin ve basının katılımı ile Karaman için tarihi bir adım olarak değerlendirilen “Beylikten Günümüze Karaman: I. Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Sempozyumu” Başladı. Karaman, tarihinin ve kültürel mirasının izlerini uluslararası bir platformda ele almayı hedefleyen büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından düzenlenen “Beylikten Günümüze Karaman: I. Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Sempozyumu”, Vali Mehmet Fatih Çiçekli’nin katılımıyla başladı. Prof. Dr. Ercan Oktay Önderliğinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin ilk konuşmalarını Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve sempozyum düzenleme kurulu adına Prof. Dr. Ercan Oktay gerçekleştirdi. Vali Mehmet Fatih Çiçekli, sempozyumda yaptığı konuşmada Karaman’ın sahip olduğu avantajlara ve tarihsel önemine vurgu yaptı. Şehrin hızlı tren bağlantısı, düşük işsizlik oranı ve deprem riskinin azlığı gibi özellikleriyle dikkat çektiğini belirtti. Çiçekli, Karamanoğulları Beyliği’nin Anadolu’daki rolünü değerlendirerek şunları söyledi: “Karamanoğulları, Osmanlılarla birlikte Anadolu’da üç asırdan fazla hüküm süren önemli bir beyliktir. Bu miras, Karaman’ın bugün sahip olduğu derin kültürel zenginliğin temelidir.” “Bu Sempozyum Şehrimiz İçin Bir Yol Haritası Sunacak” Vali Çiçekli, sempozyumun bilimsel çıktılarının Karaman’ın geleceğine rehberlik edeceğine değindi. Şehrin mevcut potansiyelini daha üst seviyelere taşımak için alanında uzman akademisyenlerin sunacağı değerlendirmelerden faydalanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sempozyumun ilk kez kendi valilik döneminde düzenlenmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek şunları ekledi: “Karaman’ı daha kaliteli bir yapıya kavuşturmak adına bu tür etkinliklerden elde edilen fikirler çok kıymetlidir. Üniversitemizin hem akademik hem de şehrimizin geleceğine yönelik katkıları için teşekkür ediyorum.” Program Teşekkür Belgeleriyle Sona Erdi Açılış programı, sempozyumun 1. oturumuna katkı sağlayan konuşmacılara Vali Mehmet Fatih Çiçekli’nin teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sona erdi.  
“Beylikten Günümüze Karaman: I. Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Sempozyumu” Başladı.

Yaklaşık 180 akademisyen katılımı, 134 bildiri, 3 özel oturum, 30 akademik oturum, sektör temsilcileri, bürokratların, STK temsilcilerinin ve basının katılımı ile Karaman için tarihi bir adım olarak değerlendirilen “Beylikten Günümüze Karaman: I. Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Sempozyumu” Başladı.

Karaman, tarihinin ve kültürel mirasının izlerini uluslararası bir platformda ele almayı hedefleyen büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından düzenlenen “Beylikten Günümüze Karaman: I. Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Sempozyumu”, Vali Mehmet Fatih Çiçekli’nin katılımıyla başladı.

Prof. Dr. Ercan Oktay Önderliğinde

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin ilk konuşmalarını Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve sempozyum düzenleme kurulu adına Prof. Dr. Ercan Oktay gerçekleştirdi.

Vali Mehmet Fatih Çiçekli, sempozyumda yaptığı konuşmada Karaman’ın sahip olduğu avantajlara ve tarihsel önemine vurgu yaptı. Şehrin hızlı tren bağlantısı, düşük işsizlik oranı ve deprem riskinin azlığı gibi özellikleriyle dikkat çektiğini belirtti. Çiçekli, Karamanoğulları Beyliği’nin Anadolu’daki rolünü değerlendirerek şunları söyledi:

“Karamanoğulları, Osmanlılarla birlikte Anadolu’da üç asırdan fazla hüküm süren önemli bir beyliktir. Bu miras, Karaman’ın bugün sahip olduğu derin kültürel zenginliğin temelidir.”

Bu Sempozyum Şehrimiz İçin Bir Yol Haritası Sunacak”

Vali Çiçekli, sempozyumun bilimsel çıktılarının Karaman’ın geleceğine rehberlik edeceğine değindi. Şehrin mevcut potansiyelini daha üst seviyelere taşımak için alanında uzman akademisyenlerin sunacağı değerlendirmelerden faydalanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sempozyumun ilk kez kendi valilik döneminde düzenlenmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek şunları ekledi:

“Karaman’ı daha kaliteli bir yapıya kavuşturmak adına bu tür etkinliklerden elde edilen fikirler çok kıymetlidir. Üniversitemizin hem akademik hem de şehrimizin geleceğine yönelik katkıları için teşekkür ediyorum.”

Program Teşekkür Belgeleriyle Sona Erdi

Açılış programı, sempozyumun 1. oturumuna katkı sağlayan konuşmacılara Vali Mehmet Fatih Çiçekli’nin teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sona erdi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve embhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.